Coach København | Bettina Uma Knudsen

Coaching & stress coaching
Coaching stammer fra sportens verden, hvor sportsfolk bruger deres coach til at hjælpe sig med at præstere bedre. Senere blev det overført til erhvervslivet, hvor det i første omgang blev set som et redskab til at hjælpe højtplacerede ledere/direktører med at præstere bedre i deres job. Jeg har været med fra starten her i Danmark til at varetage rollen som coach for erhvervslivets topledere. Det er nu 19 år siden, og coachingbegrebet har udviklet sig både godt og dårligt. Det positive er, at coaching i dag er langt mere udbredt, og mange flere mennesker har opdaget gaven ved professionel vejledning og kompetent sparring.

Coaching kombinerer det bedste fra psykologiens verden med forretningsforståelse, menneskekundskab, spiritualitet og filosofi. Det er en gennemprøvet og resultat-skabende proces, du kan gøre brug af, hvis du ønsker at skabe forbedringer, ændringer, handle anderledes og/eller nå mål og resultater. 

Coaching handler helt grundlæggende om, at du får professionel vejledning og kompetent sparring til at skabe og leve det liv, du virkelig ønsker. At du genopdager dit fulde potentiale og udfolder det i forhold til dén du er, dét du tror på, dét du kan og dét du vil.

I processen opøver og disciplinerer coachingen sindet, således at fx evnen til at reflektere og perspektivere, tage ansvar, træffe bevidste valg og sætte sig mål og gå efter dem bliver opøvet og integreret i dig. Samtidig får mennesker, der arbejder med en personlig coach, meget ofte mere energi, større glæde, indre klarhed, bedre selvværd og selvtillid.

De fleste af os er opdraget med at skulle klare os selv - og gøre det godt! Det virker næsten komisk at tænke på, at mens vi fornuftigt nok forebygger med besøg hos tandlægen og mekanikerne m.v,. søger mange ofte først professionel og kompetent hjælp i form af coaching og terapi, når alle andre strategier og handlinger er afprøvet. At få hjælp fra en udenforstående professionel – som der ikke er følelsesmæssige bindinger til – kan være en enorm lettelse og samtidig gøre processen mere bevidst, konstruktiv og langt mere effektiv.

Coaching er rettet mod nutiden og dine fremtidige ønsker og mål. Selvom det kan være terapeutisk, er det ikke terapi, men en professionel dialog, hvor du bliver stimuleret og motiveret til at skabe forbedringer i dit liv og leve det liv, du virkelig ønsker. Processen kan fx hjælpe dig til at sætte ord på, hvad du virkelig vil, og hvordan du opnår det – både i dit private og professionelle liv. Der er ikke noget mål, der er for ”stort” eller for ”småt” til et coachingforløb.

Stress coaching
Stresscoaching har vundet stort indpas på de danske arbejdspladser og med god grund, da det har store menneskelige og økonomiske konsekvenser for både den enkelte medarbejder, familien, arbejdspladsen og samfundet. Og en uhyggelig stor del af den danske arbejdstyrke er sygemeldt med stress symtomer, og WHO forudser, at stress og depression bliver de største sygedomsfaktorer i år 2020. 

Stresscoaching er et coachingforløb specielt til mennesker med stress, hvor fokus er på ekspertrådgivning og vejledning fremfor coachende spørgsmål. Specielt i starten af et stress forløb er der behov for konkret fysisk og psykisk vejledning samt evt. diagnosticering, rådgivning og håndtering af en sygemelding.
Senere i forløbet når der er genetableret kontakt til krop, sind og sjæl undersøges strategier/mønstre og livsvalg, med henblik på at ændre uhensigtsmæssig adfærd og grundlægge nye vaner, der understøtter et liv i bedre balance.

I et stresscoachingforløb hos mig kan du være sikker på at blive rådgivet, vejledt og støttet med masser af kærlig forståelse og ekspertise. Jeg lægger vægt på at du opnå større indsigt og bevidsthed om dig selv og dine strategier/mønstre samt enkelte teknikker til at skabe jordforbindelse og indre ro.

» Se udtalelser her